Известие

Collapse
No announcement yet.

Купиха ми 145-ца ;)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Купиха ми 145-ца ;)

От 2 дни съм горд собственик на алфа 145 1.4 ТС 103 коня с газов инжекцион 99 година. Тъй като ме извикаха да подпиша фактурата и да подкарвам колата, не я бях пробвал. Брат ми ми я купи, но той освен от компютри явно хал хабер си няма от коли(въпреки големите му претенции). Картинката е следната:
    1во пали много трудно (незнам това от газта ли е ...)
    2ро като запали трака като дизел (четох във форумите на колегите че е някаква малка част, която лесно се сменяла)
    3то като има консумация на ток (светнеш дълги, или навиеш волата оборотите падат драстично, даже я загасих доста пъти)
    4то като пусна климатика (или климатроника все още немога да разбера какво е защото има "AUTO" и градoси пък си е с врътки) от време на време се чува един звук както на престъргване на ламарина мноого лек
    5то от лявата врата над 120 се чува шум на вятър.

Знам че не сте автомонтьори, но си нямам никаква идея от алфи и тея дни като отида в сервиза като нищо да ме обръснат за нещо което може би си е напълно здраво (опитаха се вече 1 път)
    До сега съм карал само Опел (астра, тигра, зафира) и Шкода (2 октавии) и тази кола ми е напълно непозната, но честно казано ако това е еквивалента на тиграта... опел има още много да се стараят
    И като стана дума за сервизиране, в Стара Загора има ли добър сервиз на Алфа?
    145 1.4 TS 99' EX
    145 1.6 TS 99'

Първо честито и добре дошъл,иии да продължим с проблемите Само да ти кажа,че този мотор е малко слабичък за това купе но то пък зависи какъв стил на шофиране имаш,т.е.-относителна работа.

По т.1-върви първо на свестен газаджия да ти настрои газовия инжекцион ако проблема е само на газ.След това и на диагностика на ДВГ.
    По т.2-това дето трака е най-вероятно вариатор и не е болка за умиране.Ако още не си сменял ремъци и ролки,заедно с тях смени и въпросния вариатор.Има и само ремонтен комплект който е много евтин,но аз ти препоръчвам да го смениш с нов.
    По т.3-незнам каква е връзката м/у токовете и хидравликата,тук друг да каже.
    По т.4-шумът може би е от компресора на климатика или от шайбата-сервиз
    По т.5-това не е добре.Решетката м/у фаровете е от новия модел,т.е. след фейстлифта от началото на '99,а броните са от по-старата модификация.Такава комбинация оригинално няма/поне аз не съм виждал/което ме кара да си мисля ,че е имала удар и затова да се чува този шум от вратата.Няма да е зле да идеш да й провериш и сходимостта на предницата .

Дано съм ти бил полезен и успех
    2011 Giulietta MA-ex
    1995 155 1.8 TS 8V
    2005 GT JTD-ex,1998 156 1.8 TS-ex,1993 155 2.5V6-ex

Comment

Шума от вратата е от гумените уплътнения или стъклото ти не се затваря добре заради водачите.

Ако имаше удар и е правена навън щеха да изпишат части за твоя модел.
      Много са хората дето си слагат брони който на тях им харесват не се стряскай проблема е малък

http://www.facebook.com/VenturaGarage
      Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

Честито колега. Много безаварийни километри. В Стара Загора малко трудно ще намериш добър майстор. Мога ли да те помоля да си разменим дебитомерите за едно кръгче да видя моята как ще върви. Аз също съм от стара загора.
        Alfa Romeo 146 1400 L MEDIO 16V TS '00 - Бивша

Чат за съфорумци: http://clubalfaromeo.walker-bg.info/

Comment

Честито колега! Ще си походиш по сервизите докато я стегнеш колицата, но не се отчайвай!

Първоначално публикувано от wrc
          По т.3-незнам каква е връзката м/у токовете и хидравликата,тук друг да каже.
          Връзката е двигателя Когато натовариш електрическата система с повече консуматори - товариш и генератора, който пък от своя страна си го изкарва на двигателя. Помпата на хидравликата също е закачена на двигателя. Когато го натовариш така на празен ход - оборотите на двигателя падат. Ако всичко е наред - ECU-то коригира това чрез моторчето за празен ход (отваря повече дроселовата клапа) и не трябва да падат оборотите. Когато това моторче не работи коректно се получава играене на оборотите или гаснене.

По втора точка - и моя тракаше. След смяна на вариаторното кит-че се оправи, но това трая една седмица. Сега пак си трака, е по-малко от преди. Истината е нов вариатор, но той е скъп (по спомени около 300лв)

По четвърта - отиди да ти направят профилактика на климатика.
          Alfa Romeo 159 SW 1.9JTDm '07
          EX' Alfa Romeo 145 1.4TS '98

Comment

мерси за отговорите толкова бързо. Тея дни ще направя всичко което ми казахте, а относно това дали има удър отпред май стре прави. След като прочетох какво ми казахте почнах да я оглеждам и забеляза 2 грозни болна на предната броня които са така сложени че ... няма фирма която да се изложи и да го направи така, явно стре прави и наистина има удар от пред. До 2-3 дни ще съм и сменил вече всички консумативи (масла ремъци ролки и ще съм минал на газаджия), защотото както и предположих в стара загора явно само маслото ще сменя и към Варна или София... а в София този Бобо който всички хвалите къде точно се намира?

А до моторчето наистина си е мъничко защото търсих кола за градско (не че аз съм го избирал де) , но на фона на първата ми кола (астра 1.6 75 коня) си е добре
            Отново благодаря на всички които ми помогнаха, а колкото до Камен - като си оправя колата да знам че всичко е ок тогава ще ти пиша.
            145 1.4 TS 99' EX
            145 1.6 TS 99'

Comment

http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=5030

http://www.facebook.com/VenturaGarage
              Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

Окей ще черпя.
                А за Бобо погледни тук
                http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=10814

Comment

колега честито за колицата на външен вид е много добра това е Junior изпълнение ас преди около 3 седмици я гледах тая кола тъкмо я бяха свалили от автовоза продавача в автосалона ми я похвали много,че нямала никви забележки и ми предложи"много добра" цена даваше ми я за 5500лв. не знам ти колко си я платил?обаче си грабва окото всичко си е оригинално прагове споилери салона е много запазен също и двигателя поне на пръв поглед но този които ми я препоръча е мой човек така че не вярвам да е искал да ме набута.по мои преценки поне смятам че си заслужава парите.дано да и оправиш всичко и да си я карасх със здраве.и да я докараш на събирането в неделя да я видим :P
                  Alfa Romeo 145 1.6 boxer 96г. 103++hp

http://www.vbox7.com/play:38923e52

Comment

Честито и от мен.
                    Относно въпросите ти не мога да помогна много, нямам си и идея от моторчетата с двете свещи , оше не съм човъркал такова. Но знам ,че за газов инжикцион трябва да потърсиш помощ извън Ст.З. например Пловдив, или Сафия чувам че и в Ямбол имало някви кадърни момчета. Но си направи една диагностика преди да правиш всичко друго за това поне има доста сервизи и в Ст.З. и няма да ти излезе повече от 20 кинта.
                    Успех в начинанието.
                    alfa romeo 33 1.5
                    alfa romeo 145 1.6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от koko_33
                      Честито и от мен.
                      Относно въпросите ти не мога да помогна много, нямам си и идея от моторчетата с двете свещи , оше не съм човъркал такова. Но знам ,че за газов инжикцион трябва да потърсиш помощ извън Ст.З. например Пловдив, или Сафия чувам че и в Ямбол имало някви кадърни момчета. Но си направи една диагностика преди да правиш всичко друго за това поне има доста сервизи и в Ст.З. и няма да ти излезе повече от 20 кинта.
                      Успех в начинанието.
                      Кажи добър сервиз в стара загора за Алфа Ромео. Аз поне досега несъм намерил такъв.

Comment

Честито!
                        Много безаварийни километри!

145/1,4/TS, 155/1,8/TS

Comment

За сервиз ми казаха че единственият който е добър в Стара Загора е представителството на ФИАТ (намирал се до ИТА сервиз) утре ще видя за какво става дума, а след днешната диагностика остановиха няколко УЖАСА в тази кола, ремъка е претъркан до безбожия, една ролка свири (смяна, ама това е нещо напълно нормално) карал съм 330км на 1/2 от минимума на маслото пък бая я натисках (господ ме е пазил), та ако от това нещо стане кола, на следващата збирка ще търябва да идвам с 2 каси бири (за консултациите). А за свестен газаджия ми споменаха 2ма в Стара Загора 1- Представителя на Ловато (при него съм поддържал вече 1 кола и съм сравнително доволен това е център Елит в Желзник с/у обращалото) и още някакви нови момчета който работили от скоро ама били много добри утре ще дам координата на желаещите.
                          145 1.4 TS 99' EX
                          145 1.6 TS 99'

Comment

А относно дебитомерите кога ще можем да ги сменим за едно кръгче.

Comment

Първоначално публикувано от Kamen
                              Първоначално публикувано от koko_33
                              Честито и от мен.
                              Успех в начинанието.
                              Кажи добър сервиз в стара загора за Алфа Ромео. Аз поне досега несъм намерил такъв.
                              Точно сервиз за Алфа няма. Но за електроника и диагностико ходя при Илиан до Автогарата и винаги ми е помагал. Никога не съм чул нищо лошо от него за нашите машинки. Повечето като видят боксера и затварят капака. А и Илиан кара една 33 боксер така че и има и доста личен опит и е до някъде пристрастен. Проблема е че повечко се чака винаги има доста работа. А за окачването ходя където намеря то си е гайкаджииска работа.Последно ходих при Наско в двора на сервиз освобождение тънко и бързо.
                              alfa romeo 33 1.5
                              alfa romeo 145 1.6 boxer

Comment

Working...
                              X